Գիտնականները, ուսումնասիրելով Չուկոտկայի, այսպես կոչված, «գարշահոտ» կետերի յուրահատուկ հոտի պատճառը՝ ծովային հսկանների մաշկի նմուշներում հայտնաբերել են ծանր ազոտի շատ ավելի քիչ քանակ, քան դա սովորական առանձնյակների մոտ է։ Երույթն այս կարող է լինել լյարդի հիվանդության կամ կերի առանձնահատկությունների հետևանք։ Այս կետերի միսն ուտելու համար ոչ պիտան է և կարող է առաջացնել մարսողության խանգարում:
Տեղեկություն | Տեսնել ավելին՝ нацпарк "Берингия" | | Դիտումներ՝ 315 | Ավելացրեց՝ vakhtangmmargaryan | 12.04.2022 | 16:30 |